söndag, december 14, 2008

Kanada vs Sverige

Två intressanta iaktagelser gjordes under kvällen gällande kategori Kanada vs Sverige.

Den andra inträffade på Bourbons dansgolv ungefär vid ett-tiden. Musiken avbröts, tre tjejer och tre killar drogs upp på scenen och det skulle bedrivas striptease. Det var någon slags tävling. Förstod inte så mycket av hela grejen för de envisades med att prata franska. Allt var väldigt sexfixerat, även killarna kråmade sig och de tog av sig allt utom kalsongerna. Personligen tyckte jag att det såg oerhört pinsamt ut. Inte sexigt för fem öre.
En tjej lyckades till slut vinna en champagneflaska och dansen återgick till det "normala". Dvs att tjejerna kråmade sig porno style mot varandra eller mot en kille. Speakern betonade med jämna mellanrum att man skulle dansa sexigt... Jag vet inte, det kändes lite konstigt. Som om man bara var ute på nattklubben för att hitta sig något sexigt för kvällen. Inte för att umgås med vänner, njuta av musiken och ha kul. Men som sagt i det tidigare inlägget, musiken var mycket trevlig att dansa till så det är väl plus minus noll på denna punkt.

Den första iaktagelsen gjordes under middagen när Rudolf och hans rödnosade chaufförer kom på besök. De är en frivilligorganisation som man kan ringa när man är ute på krogen och har tagit sig ett glas för mycket. De kommer och hämtar upp dig och kör hem dig i din egen bil. En mycket briljant organisationsidé om du frågar mig. Tyvärr är det inte lika briljant att man faktiskt kan ta sig en öl och sen köra hem helt lagligt. Promillegränsen för alkohol i blodet går vid 0,8 här i Kanada. Jag tycker det är bättre med nolltolerans som hemma. Då finns det inget alternativ. Här måste du göra valet när du redan är alkoholpåverkad. Jag vet inte hur det är med er men jag gör ju inte mina bästa bedömningar med en eller två öl i kroppen.
Slutsatsen blir "rätt tänkt min vän, men fel i sak"

3 kommentarer:

marie sa...

blir alltid lika glad av att läsa din blogg, städknepet är en tradition som förts vidare bland kvinnorna i min släkt från mormor till mamma och när jag flyttade hemifrån även till mig. Men eftersom du är den vän jag haft längst i mitt liv ska jag dela med mig..: knepet är städgroggen, kan även vara städvinet eller städvirren. Den gör det mycket roligare att städa!

Anonym sa...

hmm, kanada verkar vara ett mycket spännande land...

ja, att allmönbilda i bästa idolstil det är min grej det =)

Torvaldan sa...

Marie:
Aha, det var banne mig ett bra knep. Men det har en svaghet. Det funkar inge vidare när man är bakis... :)

Therese:
Jodå, Kanada är spännnade. Så spännande att det blev ännu en dag i soffan.