måndag, december 01, 2008

1a advent á la MacGyver

Tydligen tänds inga adventsljus i detta land. I alla fall inte i adventsljustakar. Vad gör man då? Man tar fyra vanliga ljus och ställer på rad, pyntar dom lite och voila - en adventsljustake... om man bara hade haft fyra ljusstakar. Vilket inte finns i detta hus och inte på Dollarama heller. Det är då man har nytta av att ha sett sin andel MacGyver-avsnitt. Behövde inte ens en schweizisk (Zürichisk) armékniv för att snickra ihop fyra förträffliga ljusstakar av lite aluminiumfolie. Vad tycks?
En gran har vi skaffat och pyntat även om den är i minsta laget. Söt är den iaf. Sött är även det hemmakryddade vinet alltså glöggen som blev rätt god till slut. En skvätt whiskey var tricket. Tur att vi har planerat ännu en tripp till Ikea innan jul för pepparkakorna har börjat sina. Precis som det ska vara när det är första advent och den årliga överdosen av kanel inte infunnit sig än.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Advent a´la MacGyver funkar ju jättebra! Ja en stjärna i fönstret är det nästan lag på för att jag ska känna julstämning =) De kan juinte vara så jättedyra på IKEA. Annars kan jag skicka en från Clas Ohlsson till er, de är jätte billiga. Hälsa Kalle att tomtarna säger tack. Kram till er båda!

Skäggapan sa...

En skvätt whiskey löser det mesta i matväg. :)

Oscar sa...

Ljusstakar i aluminiumfolie verkar farligt... håll koll på dem bara.

I övrigt håller jag med Skäggapan.

Torvaldan sa...

Jag kan ju erkänna att stakarna är lite vingliga. Kanske kan man fixa även det med whiskey?